رادیوگرافی چیست

چرا رادیوگرافی انجام می دهیم

رادیوگرافی چیست

چرا رادیوگرافی انجام می دهیم

چگونه رادیوگرافی در درمان بیماری ها به ما کمک می کند

کلمات کلیدی
  • ۰
  • ۰

دستگاه گوارش ما که از دهان تا مقعد امتداد دارد، شبیه لوله ای است که حدود هفت متر طول دارد. دستگاه گوارش انسان یک اندام لوله‌ایی شکل بلند است که از دهان تا مقعد ادامه داشته و هر قسمت اعمال و وظایف خاصی را انجام می‌دهد

اندوسونوگرافی و کاربردهای تشخیصی


. دهان، مری، معده، روده کوچک و روده بزرگ بخش‌هایی از این لوله بلند هستند که غذا از آن‌ها می‌گذرد.

تقریباً تمامی قسمت‌های این لوله بسیار بلند قابلیت انجام حرکات عضلانی موجی شکلی را دارند که حرکات دودی نامیده شده و غذا را در طول لوله به جلو می‌رانند. در این مسیر چند اندام دیگر نیز همچون کبد، لوزالمعده و کیسه صفرا به هضم غذا کمک می‌کنند.
از هنگامی که شما شروع به جویدن غذا می کنید، هضم غذا نیز شروع می گردد. از غدد بزاقی دهان، بزاق ترشح می شود که در هنگام جویدن غذا، با آن ترکب می شود تا بلع غذا را آسان تر نماید. دستگاه گوارش شامل اعضای مختلف و بسیاری است و اختلالات مختلفی می تواند سلامت هرکدام را تهدید کند.

اندوسونوگرافی از جمله بهترین روش ها برای تشخیص اختلالات دستگاه گوارش است. تفکر شکل گیری اندوسونوگرافی از ژاپن آغاز شد, در اروپا و آمریکا, قوام گرفت و سپس در همه دنیا انتشار یافت اندوسونوگرافی, از تلفیق دو بخش تصویری آندوسکوپی و سونوگرافی به وجود آمده است .

برتراند ناپلئون در مورد این روش توضیح داد: اندوسونوگرافی یا EUS سه کاربرد متفاوت دارد.
وی که برای شرکت در دومین کنگره بین المللی اندوسونوگرافی به تهران سفر کرده است، افزود: اندوسونوگرافی روشی برای تشخیص توده ها با استفاده از عکسبرداری و تشخیص ماهیت توده یا کیست با ایجاد شکاف و نمونه برداری در آن است. برای نمونه اگر توده ای در دستگاه گوارش وجود داشته باشد، می توان با این روش تشخیص داد که توده باید جراحی شود یا خیر.
ناپلئون گفت: همچنین روشی برای درمان توده های دستگاه گوارش محسوب می شود که از این جهت بهه روش ای.آر.سی پی** نزدیک است و با ایجاد شکاف در درمان کیست ها کمک می کند.
پزشک بیمارستان خصوصی ژان میرموز  شهر لئون فرانسه در مورد استفاده های متفاوتت اندوسونوگرافی در فرانسه گفت: ما از حدود ۳۰ سال قبل از این روش استفاده می کنیم و در ۷۰ درصد موارد از اندوسونوگرافی برای تشخیص صرف، ۲۵درصد برای نمونه برداری با ایجاد شکاف و ۵ درصد برای درمان کمک متوده های دستگاه گوارش ی گیریم.
وی در مورد مهارت پزشکان ایرانی در استفاده از این روش نیز توضیح داد: اولین بار است که در این زمینه باا پزشکان ایرانی رایزنی می کنیم اما به طور کلی در مورد اندوسونوگرافی مشکل این است که به سختی می توان آن را فراگرفت و پزشک باید در دو رشته اندوسکوپیو سونوگرافی مهارت داشته باشد.

ناپلئون ادامه داد: همین امر باعث می شود مهارت یافتن در آن دشوار باشد و پزشک باید دو علم را بداند و اگر بخواهد عمل درمانی را هم انجام دهد باید ای ار سی پی را نیز بتواند انجام دهد و به همین دلیل همه پزشکان متخصص اندوسکوپی یا سونوگرافی نمی توانند از این روش استفاده کنند. در فرانسه پزشکان متخصص گوارش می توانند بعد از تخصص دوره فلوشیپ اندوسونوگرافی را بگذرانند.
وی در مورد اهمیت برگزاری کنگره اندوسونوگرافی نیز گفت: این گنگره مهارت پزشکان را افزایش می دهد وو به آنها کمک می کند از آخرین دستاوردهای همکاران خارجی خود بهره مند شوند.
ناپلئون در مورد امکان ادامه همکاری ها با پزشکان ایرانی گفت: پیش از این هم پزشکان ایرانی برایی آموزش بعضی روش های اندوسونوگرافی به فرانسه آمده اند و امکان ادامه همکاری ها بین بیمارستان ها و دانشگاه های فرانسه با پژوهشگران ایرانی وجود دارد.
دومین کنگره بین المللی اندوسونوگرافی با هدف ارائه و بررسی تازه ترین دستاوردهای پزشکی و تجهیزاتی این حوزه و حضور محققان داخلی و خارجی در پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ۲۲ تا ۲۴ شهریور برگزار شد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی